DogodekKoncert na Velenjskem gradu

13 septembra, 2020by madrigalisti

Velenje, 13. 9. 2020 Madrigalisti smo s polno paro pričeli novo koncertno sezono in že po dveh vajah nastopili v najmlajšem slovenskem mestu. Preživeli smo čudovit dan in smo iz srca hvaležni Muzeju Velenje, ki nas je z veseljem gostil. Zbrali smo se pred Vilo Bianco, kjer so nas gostitelji toplo sprejeli in nas popeljali...

Velenje, 13. 9. 2020

Madrigalisti smo s polno paro pričeli novo koncertno sezono in že po dveh vajah nastopili v najmlajšem slovenskem mestu. Preživeli smo čudovit dan in smo iz srca hvaležni Muzeju Velenje, ki nas je z veseljem gostil.

Zbrali smo se pred Vilo Bianco, kjer so nas gostitelji toplo sprejeli in nas popeljali po muzejski zbirki ter nam slikovito predstavili zgodovino Velenja. Ure so hitro minevale in toplo sonce nas je klicalo izza grajskih zidov. Odpeljali smo se do Velenjskega jezera in se po obilnem kosilu sproščali na Velenjski plaži. Zvečer smo se zopet zbrali na gradu, kjer smo vsakodnevna oblačila zamenjali za koncertna, ki so jih čisto na novo krasile pisane mašnice.

V atriju je vzniknilo pričakovanje – zbrani pevci in gostje smo navdušeno zrli drug v drugega vse do prvega dirigentkinega zamaha, ko se je počasi začelo nežno zborovsko prepevanje. Nad odprtim atrijem je sonce počasi ugašalo, žareti so pričele prve zvezde, nežno prepevanje pa je zamenjalo mogočno odmevanje naših glasov. Koncert smo zaključili z nasmehi na obrazih, za kar med drugim poskrbel tudi naš napovedovalec, Velenjčan Ambrož.

Najlepše se zahvaljujemo Muzeju Velenje za povabilo in čudovit dan ter našim poslušalcem, ki nas radi spremljajo povsod. Komaj čakamo, da se spet vidimo!

Dogajanje je v objektiv ujel naš član Janez Kotar

http://madrigalisti.staging.digitalist.si/wp-content/uploads/2022/01/logo_meni_retina.png

Društvo mešani komorni zbor Ljubljanski madrigalisti
Krekov trg 2
1000 Ljubljana

info@madrigalisti.si
Predsednica: Maja Zupanc (040 257 922)
IBAN SI56 6100 0001 2650 796 (DH)
Matična št.: 1204254, Davčna št.: 90723031

© 2022 Ljubljanski Madrigalisti. All Rights Reserved. Fotografije © Janez Kotar